Generell informasjon

 

Uttak

Ungdommens Sjakkforbund står for uttak. De 15-20 antatt beste i hvert årskull fra 10-15 år får tilbud om å være med på landslagssamling. 

Men det er ikke lett å skille spillestyrke i så ung alder, så vi forsøker å favne vidt. Det går fint an å bli kjempegod i sjakk uten å være tatt ut i noen gruppe her, og det går også an å søke om å få være med. Så vi mottar gjerne søknader om overseelser er begått! 

Mål 

Det viktigste kriteriet for å bli god i sjakk er gjerne en sterk lyst til faktisk å spille sjakk! Det er dem vi vil ha tak i, de som har blitt «bitt av basillen», som det heter. Og det er denne lysten vi forsøker å stimulere med disse samlingene. 

Vi tror også at miljø er veldig viktig for å utvikle seg. Vi er nordmenn og skal leke og ha det gøy også! :-) Så disse samlingene skal ikke bare være lærerike, men også en god opplevelse for alle! 

Hyppighet 

Vi har foreløpig lagt opp til en samling per semester. Men mer tilbud kan komme! 

Overnatting 

Samlingene foregår på NTG i Bærum. Nærmeste hotell er Scandic Høvik. Men det greieste er å overnatte gratis på NTG. Ta i så fall med madrass og sovepose og alt du trenger!

Ankomst 

Det går greit å komme allerede fredagskvelden. Husk å melde i fra på påmeldingssiden eller til olga@stormester.no om overnatting ønskes og fra når! 

Mat

Alle måltider og all mat er gratis for alle deltagere og ledsagere. Vi setter fram enkel brødmat og pålegg slik at alle kan forsyne seg når de vil. Lørdag kl 1700 er det fellesmiddag. Også her er alle inviterte, foreldre og ledsagere også. 

Matallergier

Vi er ikke eksperter på området og tror det er best at de med spesielle allergier passer på dette selv og tar med egen mat om det er noen spesielt. Men vi bestiller i hvert fall enkelte glutenfrie pizzaer når pizza står på menyen.

Trenere 

Vi tror vi har veldig bra trenere. De er unge og entusiastiske med faglig og pedagogisk kompetanse. Gruppene er på normalt på 10-15 spillere, og hver trener får ansvar for sin gruppe.  

Pris 

Det hele koster 900 kroner og betales kontant på stedet. Da er alt inkludert (mat og opphold også).

Program

Programmet vil variere fra trener til trener, men vi har en felles ramme som ser omtrent slik ut: 

Lørdag 


09.30 - 10.00 Ankomst og registrering
10.00 - 10.10  Velkommen, presentasjon av trenere og inndeling i grupper
10.15 - 12.00 Trening i grupper
12.00 - 12.30  Lunch
12.30 - 15.00 Trening i grupper
15.00 - 16.00  Fysisk aktivitet (fotball eller annet)
16.00 - 17.00 Trening i grupper med fokus på aktivisering
17.00 - 18.00 Middag
17.45 - 18.00 Registrering til lynsjakkturnering (med tidshandikap)
18.00 - 21.00 Lynsjakkturnering (med premier)


Søndag


09.00 - 12.30 Trening i grupper
12.30 - 13.00 Lunch
13.00 - 13.45 Trening i grupper
13.45 - 14.00  Avslutning/rydding i gruppene
14.00 - 15.00  Fellesforedrag med alle i storsalen. Også foreldre velkomne!

 

Nytt for anledningen er klokkesimultan mot Simen Agdestein.

Stormesteren vil på søndagen spille klokkesimultan mot samtlige deltakere gruppevis der Simen får ett minutt per spiller på klokken for alle partiene, mens deltagerne får tilsvarende tid for sitt ene parti.

 

Kan hende vil det også bli noen oppgaver og forskjellige aktiviteter med Olga. Test gjerne hennes logiske oppgaver på siden vår.

For øvrig er vi flinke til å holde tidsskjemaet. Vi begynner presis på morgenen, og spiser middag presis kl 1700 på lørdagen. 

Lynsjakkturneringen etter middagen (kl 1800 på lørdagen) er frivillig. Noen har kanskje en slektning eller noe de skal besøke når de først er i byen. Og noen er kanskje utslitt etter en lang dag. Men vi håper fleste mulig er med (også foreldre!). 

Vi avslutter kl 1500 på søndagen, men om noen må gå før for å rekke et fly eller noe, går det selvfølgelig greit. 

 

VELKOMMEN TIL LANDSLAGSSAMLING!