20.03.2013

Stormester & Stormester – det er faktisk oss. Olga Dolzhykova er Kvinnelig Internasjonal Stormester og Simen Agdestein er Internasjonal Stormester.

Vi har en del til felles. Vi er begge veldig engasjert i sjakk, selvfølgelig, men vi er faktisk så engasjerte at vi satser på dette på heltid. Vi har allerede en omfattende barnesjakkvirksomhet. Informasjon om dette har vi samlet på www.dragulf.no. Og nå har vi også en side for vår øvrige virksomhet.

Sjakklinjen på Norges Toppidrettsgymnas på Bekkestua i Bærum er kjernen i det hele.  Der har vi fantastiske fasiliteter og vi kan bruke skolen så mye vi vil til våre aktiviteter. Vi har i mange år arrangert turneringer på NTG, men nå forsøker vi å lage en mer profesjonell ramme rundt det. Blant annet har vi laget det vi kaller “NTG Mesterskap”. Det betyr at vi samler alle våre turneringer i løpet av kalenderår i et sammendrag der vinneren får inngravert sitt navn i en flott vandrepokal.

Vi har også to gedigne ungdomsssamlinger i året på NTG med nærmere 100 barn i alderen 10-15 år på helgesamling. Påmelding og all informasjon om dette finner man nå på www.stormester.no. Dette er en viktig gruppe. Vi håper også å kunne komme med flere tilbud utover disse samlingene, og veldig fint er det da å ha en side å legge ut informasjon på.

Tanken bak “Simens sjakk-kjøkken” er å invitere sterke stormester til å holde foredrag for alle. Vi har mye fokus på barn og unge, men med dette ønsker vi å nå hele spekteret av sjakkspillere.

Sjakk for bedrifter er også en spennende bolk.  Alle store firmaer er opptatt av sine ansattes trivsel, og vi håper vi her kan ha et spennende konsept. Simen har fulgt Magnus siden han begynte å spille sjakk om 9-åring til han 10 år senere gikk av sjakklinjen på NTG som nummer 3 i verden og har her en historie å fortelle. “Hva kan vi lære av Magnus Carlsen?” Olga har skrevet doktorgradsavhandling i pedagogikk på undervisning av barn i sjakk og hvordan sjakk utvikler hjernen, og har også et spennende foredrag. Men viktig er det å aktivisere de ansatte, og der har vi veldig mye å bidra med. Vi kan organisere sjakkaktiviteter og undervisning i bedrifter. Dette er i stor grad “upløyd mark”, men med Magnus Carlsens suksesser og sjakkolympiade i Tromsø i 2014 nært forestående, håper vi bedrifter vil bli mer oppmerksomme på at sjakk kan brukes til så mangt.

Vi har også diverse “snadder” her og der, så forhåpentligvis kan dette bli en lesverdige side for alle sjakkinteresserte!

 

Hilsen Olga og Simen

 

 

 Tilbake
Список тем