Magnus Carlsen er NTG-mann!

Bare om noen skulle være i tvil – Magnus Carlsen er NTG-mann! Om han ikke er født her, er han i hvert fall oppvokst her. 

Magnus begynte å trene med sjakklinja allerede som 9-åring. Den lille gutten bodde i Lommedalen og hadde da nettopp fattet interessen for sjakk. Så vi fikk gleden av å følge hele hans sjakkarriere på nært hold. Det har vært en eventyrlig utvikling og en stor inspirasjon for oss alle å få være med på dette. 

Allerede som 13-åring ble han Internasjonal stormester. Da han gikk ut av sjakklinja som årets elev i 2009, var han rangert som nummer 3 i verden. Kort tid senere inntok han førsteplassen. Den rangeringen har han beholdt siden. Magnus er i dag soleklart verdensener.

Men det er noe helt annet å spille VM-match. Bookmakerne vurdere Magnus som klar favoritt mot regjerende mester Vishy Anand, men det er slettes ikke tilfelle, kan det meldes om på eksperthold fra NTGs sjakktrener Simen Agdestein. «Det vil være et mirakel om han klarer det.»

Vi følger med i spenning og gleder oss over at hele det norske folk nå ser ut til å ha oppdaget hvilket fascinerende spill sjakk er. NRK har satt av 100 timer til sending av samtlige trekk og alle de store nettavisene følger det hele på direkten med sine ekspertpaneler og tilnærminger.  Hele verden ser ut til å følge dette! 

PS 1! 1. desember hyller vi Magnus med stort Bærumsmesterskap i Bærums Idrettspark på Rud. Vi håper å få med flere hundre barn fra samtlige 27 barneskoler i Bærum. Se informasjon på www.dragulf.no. Bærum har blitt en «Sjakk-kommune». Og det var altså på NTG det hele startet. 

PS 2! NTG har også blitt oppdaget i India. På VM-matchens hjemmeside kan følgende sak leses om Bærumsmesterskapet:  http://www.worldchesschampionship2013.com/2013/11/calling-chess-parents-chess-kids.html


Tilbake
Список тем