Sjakkurs for hobbyspillere 1

 

Å bli god i sjakk er som en flerhodet rakett. Det er en rekke nivåer, og utviklingen går gjerne i sprang. Selv Magnus Carlsen utviklet seg på denne måten. Han startet med 900 i rating. Året etter var den på rundt 1900.

Du er kanskje en av de mange som har latt deg trollbinde av Magnus Carlsen og strålende sjakksendinger på TV og har kanskje allerede begynt å spille med venner. Kanskje har du lastet ned «sjakkapper» eller begynt å spille sjakk på nettet.

I dette kurset vil du få et mer systematisk innblikk i hvilken dybde det ligger i sjakk. Du vil garantert bli en mye bedre sjakkspiller, men du vil antagelig også få en helt annen forståelse og opplevelse av å følge sjakk på TV.

Instruktør: 

IM Petter Haugli

e-post: petterhaugli@yahoo.no

tlf: +47 958 28 743


Tid: mandager 18.00-19.30

Sted: Oslo Schakselskap i 7. etasje i Bogstadveien 30 på Majorstua

Oppstart: 6. september 2021

Pris: 1150,- per 7 ganger. Man må ikke være klubbmedlem for å være med på kurs, men OSS medlemmer får 450,- i rabatt. 

BESTILL sjakkurs som gave!

PÅMELDING

Spørsmål kan sendes til olga@stormester.no

OVERSIKT OVER TEMAER:

Kurset passer for alle som kan reglene men ikke har spilt så mye sjakk før. 

6. september 1: Sunt åpningsspill: De viktigste prinsippene i åpningen og hvordan man kan finne en plan når det nærmer seg midtspillet.
Sunt åpningsspill
De viktigste prinsippene i åpningen og hvordan man kan finne en plan når det nærmer seg midtspillet.

13. september 2: Elementære sluttspill: Kunnskap om dette er viktig også for å vite hvilke sluttspill man skal styre mot / styre unna.
20. september 3: De viktigste matt-bilder: Når man har sett ett matt-bilde en eller flere ganger blir det lettere å oppdage de i ens egne partier.
27. september 4: Bindinger: Bindinger oppstår i de fleste partier og det er viktig å vite hvordan man skal skape de, utnytte de og forsvare seg mot dem.
11. oktober 5: TURNERING for hobbyspillere (for deltakere på begge kursene, oppstart kl 18.45)
18. oktober

6: Taktiske temaer: Vi gjennomgår taktiske temaer som dobbeltangrep, dobbelsjakk, avledning osv. 

25. oktober 7: Kombinasjoner og analysetrening: Vi lærer hvordan vi skal oppdage kombinasjoner og hvordan tenkningen skal struktureres.