Simultansjakk i bedriftsidrettsforbundet

Det var ikke mye motstand i bedriftidrettens regionale ledere. Simens trengte ikke så lang tid på å slå de 15-16 regionale lederne som var samlet til møte i Bedriftsidrettsforbundet på Gardermoen torsdag 23. januar. Men det gjør ingen ting. De var veldig positive. Og veldig hyggelige. Dette er folk vi gjerne vil samarbeide med! Og godt hende kan dette bli et fruktbart samarbeid for både sjakken og de mange bedrifter rundt om kring som trenger aktiviteter for sine ansatte.

Det finnes en bedriftsserie i sjakk, men den er ikke veldig synlig og ikke så veldig omfattende heller. Men hvorfor ikke alliere seg med Bedriftsidrettsforbundet? En slik finnes nemlig, og de bryr seg ikke om sjakk er med i idrettsforbundet eller ikke. De vil tilby sine medlemmer og bedrifter aktiviteter, og sjakk passer jo utmerket, det vet vi jo!

Etter hyggelig møte med noen fra dette forbundet på Idrettsgallaen i Oslo Spektrum like over nyttår ble vi enige om at her var det muligheter for oss begge. Vi fikk med oss tyngde i form av nyansatt Markeds og kommunikasjonssjef i sjakkforbundet, Gisle Bjugn, og møtte altså både forbundet sentralt og 15-16 regionale ledere på møte på Gardermoen noen uker senere.

Alle var veldig positive. Så da får vi se om det kan bli noe ut av dette. Godt hende kan dette bety veldig mye for sjakkmiljøet. Får vi bedriftene interessert i sjakk, er veien kanskje litt kortere for at de også vil engasjere seg i arrangementer eller som sponsorer. Og kanskje kan vi få masse nye sjakkspillere ut av det også.