Lynsjakksimultan  på JavaZone

Oslo Spektrum, 10-11. september 2014

 

Veldig hyggelig var det å bli invitert av Steria, et IT-selskap med rundt 1000 ansatte, til å holde lynsjakksimultan på deres stand på JavaZone, Norges største IT-messe på Oslo Spektrum. 

Jeg fikk jobben med å spille. Det startet med 8 minutter på meg og 8 minutter på de ni motstanderne, men det viste seg å være altfor god tid. Så da forsøkte man en runde med 7 minutter på meg og 9 på motstanderne, men også det ble for romslig, og det samme var tilfelle med betenkningstiden 6 og 10 minutter. Først på 5 minutter på meg og 11 på motstanderne ble det ordentlig spennende. 

Det var i alt seks runder med da totalt 54 motstandere, og det var først med den siste betenkningstiden at jeg avga poeng. Fem utfordrere dro i land seieren og to av dem fikk et veldig flott sjakkbrett av Steria i premie. 

Det var masse folk som så på og stor entusiasme. Det virket som om Steria var fornøyde. Det skal ikke så mye til. Bare et sjakkbrett og noen brikker og folk stimler fort sammen. Vi har et strålende produkt i sjakken som nærmest selger seg selv. Jeg tror det var mange som fikk øynene opp for det. 

Forhåpentligvis blir det flere oppdrag av denne typen, og takk til Steria som inviterte oss. Fin invitasjon i forkant lagde de også.