Første tur!

Vi var så ivrige på å komme i gang at vi ikke en gang kunne vente på skolestart! Allerede uken før den ordinære skolen startet, fra 6.-12. august, var sjakklinja på tur til Riga, Latvia.

Turene er kanskje det hyggeligste vi gjør. Og i hvert fall er de verdifulle. Her er vi sammen døgnet rundt og ser på partier sammen og blir kjent. Kanskje det viktigste poenget med sjakklinja er nettopp dette fellesskapet. Det er aldri verken trist eller kjedelig.

I hvert fall er det ikke trist med gjengen vi har i år. Maken til positivt gjeng skal man lete lenge etter. Resultatene kan det noen ganger vær e så som så med. Det er en jobb som skal gjøres, og det tar litt tid å bli en ordentlig sjakkspiller. Men vi suger til oss det sportslige utbyttet også av irriterende nederlag.

Riga vist seg å være en nydelig by! I hvert fall var det pent i sentrum og gamlebyen. Vi bodde halvannen kilometer utenfor på Hotel Maritim Park og hadde veldig fin standard. Men neste gang vil vi nok heller finne oss et sted i sentrum. For her ble man i godt humør bare av å se på alle de gamle bygningene og nyte den flotte atmosfæren.  

Billig var det også. Vi snakker et par-tre tusen for opphold og reise. Det er ikke ille. Så kan hende blir dette en gjenganger. Det er fint å starte skoleåret slik!