London 5.-14. desember 2014

London Chess Classic er et gigantisk arrangement med turneringer på alle nivåer. Her kan masse skolebarn få sjansen til å se verdens aller beste i aksjon.

Magnus Carlsen var denne gang fraværende, men vi bidro i hvert fall med en norsk skokk på totalt 15. Johan-Sebastian dro heller til Qatar, mens de øvrige 11 elevene samt Johan Salomon, Peter Haugli og underegnede stappet seg inn på et kjempetrangt 14-mannsrom i andre etasje i en kjempeluguber pub.

Benjamin Haldorsen kom over helgen til langsjakkturneringen og bodde også med oss. Simen måtte dermed galant ofre sin krok/seng for et hotellrom like ved.

London er ikke tipp-topp på komfort, særlig ikke på veldig kalde desemberdager. Men vi bodde sentralt. Og billig, hvilket alltid må tas hensyn til for sjakklinja. Det er jo fantastisk å bo midt i London like ved handlegaten Oxford Street i så mange dager.

Det var ikke all verdens beste luft i spillelokalet, og etter hvert begynte bakterier å spre seg. Det var mange som kom hjem forkjøla.

Det var altså to turneringer. En hurtigsjakkturnering første helgen. Det er ingen dum ide å bare delta i den. Da begrenser man antall overnattinger, hvilket er det dyre med London. Å fly dit er billig.

Resultater: 
Hurtigsjakkturneringen
Langsjakkturneringen

Simen