Artikler av Simen

 

Simen har skrevet en del artikler opp gjennom årene primært for Norsk Sjakkblad og New in Chess. Noen av disse er samlet her. 

Sjakkprogram på NRK  
Sjakkprogram på NRK er manuset til en TV-serie på NRK. Tanken var å gjøre det til en blanding av sjakk og kultur med meg som sjakkpedagog og Rune Andersen, faren til Silje Bjerke og erfaren mediemann, som kulturell reporter. 

Arnold Eikrem til minne
Arnold Eikrem var gudfaren for alle norske toppspillere i 25 år. Han ga sitt liv for sjakken, kan man godt si, og døde altfor ung. Et minnehefte om vår kjære Arnold ble skrevet og jeg skrev også mitt bidrag. 

Agdestein - Shirov, Bundesliga 1999
Et parti mot Alexei Shirov, som etter hvert utviklet seg til et voldsomt tidsnødsdrama der jeg til slutt satt med to løpere på samme farge, hvilket jo egentlig ikke er mulig uten bondepromosjon.

Tournament report from the 15th Capelle la Grande Open 1999
Tournament report from the 16th Capelle la Grande Open 2000
Tournament report from the 17th Capelle la Grande Open 2001
Tre artikler av meg, også de til New in Chess. Før fly ble veldig billig syntes vi på sjakklinja det var en god ide å ta Kiel-ferga til Tyskland og tog videre til denne turneringen like utenfor Dunkerque nordvest i Frankrike. Det ble tre turer dit - og tre artikler. 

Første parti i nytt årtusen 2000
Er også bare ett parti. Jeg ble etter hvert stående tårn under mot en tsjekkisk stormester - men vant likevel. :-) 

Parti fra NM i Røros 2002
"NM i Røros" er bare ett parti mot Berge Østenstad jeg var litt fornøyd med, en sak for Norsk Sjakkblad. 

Endelig litt skjønnhet 2002
"Endelig litt skjønnhet" synes jeg selv var en morsom sak. Plutselig oppstod en studie i ett av mine partier fra den tyske Bundesliga. 

Bad Wiesse 2004
Enda en rapport for New in Chess. Dette var første gang vi hadde med oss Magnus Carlsen på tur. Den daværende 9-åringen vakte allerede da oppsikt.

Cannes 2004
"Cannes" er også partier jeg minnes med glede.

Kortsjnoj kommenterer 2008
Kortsjnoj-dokumentet er for interessant til å ikke publiseres. Dette er intet mindre tidligere VM-utfordrer og legendariske Victor Kortsjnojs manus til en artikkel i New in Chess. Kortsjnoj er en fantastisk person, men god i engelsk er han ikke. Mye arbeid før dette kunne trykkes i bladet! 

Rapport i New in Chess fra Norway Chess i Stavanger, mai 2013

Rapport i New in Chess fra Fides World Cup i Tromsø, august 2013

World Cup, Tromsø 2013

Norway Chess 2014

Om Magnus fra OL i Tromsø 2014

Reykjavik Open 2016

Last game Carlsen-Karjakin before WC-match.

VM i lyn- og hurtigsjakk, Qatar desember 2016