Våre bøker

 

 

Simen skrev i 1997 en lærebok i sjakk som ble utgitt på nytt på NKI Forlag i 2014. Det er primært den samme boken, men siste kapittel om verdensmesterne er oppdatert med ytterligere tre verdensmestere. Hvem skulle ane at Vishy Anand, Vladimir Kramnik og i hvert fall Magnus Carlsen skulle bli de neste navnene i denne fantastiske rekken!

Les anmeldelse

 

Denne bygger videre på boken «Sjakkvidunder – Hvordan Magnus Carlsen ble verdens yngste stormester». Tiden fram til Magnus ble stormester som 13-åring er omfattende dekket, mens et nytt kapittel er lagt til med oppdatering fram til han ble verdensmester. Det kunne vært skrevet mange bøker om de siste ti årene i Magnus’ liv, men vi har nøyd oss med en oppsummering i denne omgang.

Den første utgaven ble oversatt og utgitt på engelsk, tysk, nederlandsk og italiensk. Ny oppdatert engelsk versjon kom ut like før Magnus ble verdensmester i 2013.

 

 

Les OMTALE i Dagbladet.

I TENKESPORT legger Simen Agdestein ut på en farefull ferd. Etter å ha innviet oss i sjakkens hemmeligheter, underlegger han seg nye brikker og regler. Mens sjakk spilles over hele verden, er tyngdepunktet for tenkesportens øvrige disipliner øst i Asia. Der er det shogi, xiangqi og go som er de store strategispillene. 

Alle spillene har tålt tidens tann. Alle har røtter tilbake i tidlig middelalder. Og likhetstrekkene er mange. Det kjempes om konger, tårn, løpere og bønder, men i bunn og grunn handler det om å overliste motstanderen i åndelig gladiatorkamp. Hver av bokens fire deler avsluttes med et kommentert mesterparti fra spillets stjerner. 

Her er ingen trøst å finne: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, flaks spiller ingen rolle, den beste vinner alltid. Men sikten åpner seg for den som vil lære verdens største strategispill av en av tenkesportens mestere.

 

Olgas bøker var opprinnelig skrevet på russisk og er etterspurt i flere russiskspråklige land.

Vi oversatte til norsk og trykket opp hennes serie for barn på privat initiativ. NKI Forlag lot seg begeistre og har samlet hennes serie i to bøker.

 

Taktiske oppgavehefter "Tactics: Tricks of the tribes"

Det siste vi har laget er åtte oppgavehefter med ulike temaer. Det enkleste er oppgaver med «matt i ett», men det mest avansert (studier) er krevende selv for stormestere.