Sjakklinja

 

Sjakklinja på Norges Toppidrettsgymnas er kjernen i all vår sjakkvirksomhet. Her har vi «basecamp» og alt vi trenger av utstyr og fasiliteter. Vi er evig takknemlige til NTG som lot oss opprette sjakklinje der i 1998.

HER ligger det vesentligste av praktisk informasjon kommende elever. Det vil det fortsatt gjøre. Her ligger timeplaner og læreplaner og historikk og informasjon om hvordan man søker og masse. Men daglivet her og nå samler vi her. Dette blir vår løpende «blogg» der vi legger ut reiseskildringer og annet interessant som skjer med elevene og oss på sjakklinja.

Målsetning

«Å utvikle gode sjakkspillere og ressurspersoner for norsk sjakk.»

Dette er kortversjonen. Den er todelt der fokus på den ene siden naturlig nok er sportslig utvikling, men vi ønsker også å lære våre elever alt som hører med det å arrangere turneringer og holde sjakkurs. Det er flott med Magnus Carlsen og Jon Ludvig Hammer, men det er også viktig med alle de som står på som ildsjeler. Det er mange styremedlemmer i særlig Ungdommens Sjakkforbund som kommer fra NTG.

Sjakk er på NTG definert som skolefag. Vi har en læreplan som er godkjent av Utdanningsdirektoratet og elevene skal vurderes opp mot kompetansemålene som står i den. Disse læreplanene blir stadig revidert, men den virkelige tanken bak sjakklinjen framgår klarest av den første læreplanen fra 1998. Den kan lastes ned HER.

Men for å si det litt stort - det er ”livets skole” elevene begynner på når de kommer til sjakklinja på NTG. Elevene bor på hybel og vi drar på turer og gjøre masse som ikke så lett kan inkorporeres i en læreplan.

Våren 2012 hadde vi vårt første kull oppe i eksamen i sjakk.