Turneringer og matcher

 

Her er det en rekke muligheter. Vi har med stor suksess arrangert turneringer selv med spillere som i utgangspunktet ikke en gang kunne reglene. Etter en rask innføring i reglene, er det rett ut i kamp!

Turneringer spilles alltid med klokke. Det betyr at vi kan tidsbegrense partienes varighet. Dette er praktisk, men også morsomt! Spiller man ikke fort nok, risikerer man å tape på tid. Og selv i den verst tenkelig situasjon på brettet kan man redde seg om motstanderen tenker for lenge. Det er alltid mulig å vinne et sjakkparti på tid!

 

Det friskeste er lynsjakk-turnering. Da et betekningstiden fem minutter på hele partier per spiller. Ett parti kan altså vare maks ti minutter. Man kan tilpasse antall runder etter deltagertallet og hvor lang tid man vil bruke. I internasjonale turneringer er 9 runder det vanlige. Vi beregner 15 minutter per runde. Total varighet skulle dermed være omtrent 2,5 time.

En match mot en annen bedrift er også spennende. Her kan man kåre de skarpeste hjernene! I bedriftsserien er det fem spillere på hvert lag. Det er vanlig å rangere spillerne med de beste spillerne på førstebord og så videre. Dermed får bedriftens beste spillere kjørt seg mot tilsvarende fra en annen bedrift. 

Men det er også mulig å spille matcher over flere bord. På begynnelsen av 1970-tallet var matchene mellom Sovjetunionen og Resten av verden legendariske. Disse gikk over 10 bord.

Vi sørger for alt utstyr (brett, brikker og klokker)!