Om oss


Simen

Agdestein

e-post: simena@ntg.no

tlf: +47 952 55 900

Olga

Dolzhykova

e-post: olga@stormester.no

tlf: +47 988 37 339

 

Stormester & Stormester heter vår side. Det klinger bra, gjør det ikke? Men navnet forplikter. Vi er begge stormestere i sjakk, så på det sjakkfaglige føler vi oss trygge. Men vi ønsker å tilby kvalitet på alt vi holder på med. Vi legger listen høyt og håper å følge opp.

Olga kommer opprinnelig fra Ukraina, men har de siste årene bodd i Norge. Av utdannelse har hun doktorgrad i sjakkpedagogikk.  Etter å ha fullført sin masteroppgave i sjakk og idrett på idrettshøyskolen i Kiev, brukte hun fire år på å forske på sammenhengen mellom sjakktrening og utvikling av kognitive ferdigheter. Vi vil gjerne ha det til at sjakk er utviklende for hjernen. Dette har Olga forsket på og kan bekrefte! Olga er også utdannet engelsklærer og har i flere år drevet språkundervisning i Ukraina. Nå er det sjakk det går i!

Simen var på det høyeste rangert som nummer 16 i verden som sjakkspiller, men det var ikke så lett å kombinere med en aktiv karriere som fotballspiller. Fotballen tok imidlertid brått slutt på grunn av kneskade, men han fikk i hvert fall med seg 8 A-landskamper for Norge. Slik så det ut da han scoret sitt ene landslagsmål.

Simen er utdannet statsviter fra universitetet i Oslo, men har brukt så godt som hele sitt yrkesliv på sjakklinjen på NTG. Den startet i 1998, og det er arbeidet fra denne som videreføres på denne siden. Magnus Carlsen er naturlig nok den mest omtalte av elevene.

Vi håper å få frem flere stormestere, men det er spennende å jobbe med mennesker og ungdom uansett. Dette er noe vi brenner for!