NM for jenter og kvinner 2020

NM for jenter og kvinner ble arrangert i Bergen siste helgen i mars.

Tidenes første vinner av Eliteklassen ble vår egen WGM Olga Dolzhikova med 4½ poeng på 5 runder. Med det også sikret hun seg plass til VM i lyn- og hurtigsjakk til høsten. Dette har vært en veldig populær sending for NRK og blir det sikkert igjen, så da gleder vi oss til å følge Olga på TV-skjermen. 😊

I siste runde var det avgjørende toppoppgjør mellom Olga og Thyra Kvendseth, som går i første klasse på sjakklinja på NTG. Olga vant, men honnør også til Thyra for bra resultat. Ingrid Skaslien og Amanda Eiding, også de sjakkelever på NTG og velkjente skikkelser i våre turneringer, hevdet seg bra i Eliteklassen.

Vi er også veldig stolte av vårt Dragulf USK klubbmedlem Amalie Linnea Heibo som tok full pott, 6 av 6 (!), i Miniputt-klassen. Amalie skal få vårt første klubbstipend på 5000,- av klubbkassa som skal brukes på sjakktrening med hvem hun måtte ønske.

Hun trener allerede med stormester Aryan Tari og Eivind Bruaset, tredjeklassing på sjakklinja på NTG, så kred til dem også for åpenbar god jobb. 😊 

Vi håper dette virker motiverende både for henne og andre. Det er bare å stå på alle sammen! Her er det gulerøtter innen rekkevidde!


Tilbake
Список тем