Om oss

Simen Agdestein

Simen var på det høyeste rangert som nummer 16 i verden som sjakkspiller, men det var ikke så lett å kombinere med en aktiv karriere som fotballspiller. Fotballen tok imidlertid brått slutt på grunn av kneskade, men han fikk i hvert fall med seg 8 A-landskamper for Norge. Slik så det ut da han scoret sitt ene landslagsmål.

I 1998 ble sjakklinja på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) opprettet med Simen som promotor. Så godt som samtlige av dagens norske toppspillere, inkludert verdensmester Magnus Carlsen og tidligere juniorverdensmester Aryan Tari, har gått i læra hos Simen.

Simen er utdannet statsviter fra universitet i Oslo og jobber også som lektor i fagene samfunnsfag, engelsk, historie og religion på NTG.
Han har arrangert en rekke bedriftsarrangementer både fysisk og online.

PS! Simen ble nylig Norgesmester for 8. gang, den eldste noen sinne i en alder av 55 år. For 40 år siden, i 1982, ble han den yngste Norgesmesteren noen sinne da han vant mesterskapet som 15-åring. Les mer HER. Han var i sin tid også den yngste stormesteren i verden, for å nevne noen av hans mange bragder.

Olga Dolzhykova

Olga kommer opprinnelig fra Ukraina, men har de siste årene bodd i Norge og har nå sikret seg norsk statsborgerskap. Av utdannelse har hun doktorgrad i sjakkpedagogikk. Etter å ha fullført sin masteroppgave i sjakk og idrett på idrettshøyskolen i Kiev, tok hun en phd. i pedagogikk på sammenhengen mellom sjakk og utvikling av kognitive ferdigheter. Vi vil gjerne ha det til at sjakk er utviklende for hjernen. Dette har Olga forsket på og kan bekrefte!

Olga er promotor for Dragulf USK, Norges største ungdomssjakklubb, og har arrangert hundrevis (!) av sjakkturneringer både fysisk og online. Men også hun er en sterk sjakkspiller. Hun er kvinnelig stormester og har i en rekke mesterskap spilt på førstebord for Norges damelag. De siste årene har Olga vært engasjert som utvikler i Play Magnus Group der hun spesielt har hatt ansvar for de mange undervisningsoppleggene i appene.